Skip to main content

Napoli – hold ferie i en af Italiens smukkeste byer

Napoli har i århundreder domineret det sydlige Italien, og det med god grund. Napoli har nemlig utrolig meget at byde på!
Napoli på 20 sekunder

Campaniens anarkistiske metropolis, Napoli, er med flotte og store bygninger, flotte museer, kosmopolitisk kraft og en beliggenhed i høj klasse. Napoli er ubetinget, trods rygtet, en af de smukkeste byer i Italien.

Selvom byen er en af de tættest befolkede i Europa, kan den være præget af enorm kaos, men heldigvis på denne gode måde, hvor den syditalienske charme står mere klart, midt i storbyen.

Napoli ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Napoli

Hurtig info om Napoli

Byens lufthavn, Capodichino ligger 4 kilometer nordvest for byen. De fleste flyver dog til Rom, hvor du kan flyve fra Danmark hele året rundt. Fra Fiumicino lufthavnen i Rom, er der 253 kilometer til Napoli, og fra Roms anden lufthavn, Ciampino, er der godt 215 kilometer.

Start turen på Piazza Garibaldi, hvorfra den travle Corso Umberto I skærer sig ned til Piazza Bovio, hvor den trafikplagede vej skifter navn til Via Agostino Depretis og fortsætter til Piazza Municipio. Derfra og den nærliggende Piazza Plebiscito, skinner byen ud mod øst, nord og vest.

Castel Nuovo Napoli

Ting at opleve i Napoli

Det gamle Napoli

Øst for Museo Archelologico Nazionale, i trekanten mellem det, Piazza Plebiscito og Piazza Garibaldi, ligger det gamle Napoli med middelaldergader og kirker. Fæstningen Castel Nuovo ligger stort, og lettere arrogant, med al sin kraft, helt nede ved vandt i den smukke bugt. Derfra er der en kort gåafstand op til Teatro San Carlo og Carlo Umberto I, med sit store og imponerende glastag.

Quartieri Spagnoli – det spanske kvarter, er et af byen tættest befolkede områder. Det livlige og meget farverige kvarter, er lige nøjagtig som det Napoli vi alle forventer, Napoli er og skal være.

Udsigten oppe fra Castel Sant’Elmo, med den mastodontiske Vulkan, Vesuv ude i horisonten, mærker du endnu en gang Napolis bedårende skønhed. Sant’Elmo er stærkt dominerende i bybilledet. Ja, borgen nærmest overfalder byen oppe fra toppen af Vomero.

Udsigt til Vesuvio

Vi er 250 meter over havet, og som vi startede med at skrive om borgen, er der udsigt til Vesuvio og ikke mindst udover den pragtfulde og bedårende bugt. Borgen er formet som en stjerne i en symmetrisk position, hvilket gjorde den til en uindtagelig fæstning.

Den ser sin oprindelse i 1275 under ledelse af Carlo I d’Angio. I 1329 fik Roberto D’Angio borgen udvidet. Tidspunktet er svært at finde helt frem til, men mellem 1538 og 1546 gik navnet fra det oprindelige, Erasmus, og til det som vi kender i dag, Sant’Elmo.

I dag finder vi Museet, Napoli Novecento, og derudover tæller vi flere forskellige events, udstillinger og messer på borgen. Her var næsten 200.000 besøgende forbi i 2016. De læste bl.a. om priser og åbningstider på hjemmesiden her.

Det kongelige palads

Palazzo Reale er det kongelige palads, som du finder på Piazza Plebiscito i Napolis centrum. Fra Plebiscito finder du hovedindgangen. Det er et imponerende bygningsværk med en storslået facade, og generelt finder du fra alle sider smukke facader, ikke mindst fra Piazza Trieste. At skrive, at det er en imponerende facade, er grundet dens smukke stil, naturligvis, men i den grad også på dens længde, der på Piazza Plebiscito strækker sig over 169 meter. 169 meter!

Palazzo Reale i Napoli

Pizzaens fødeby

Pizzaen er, som du måske ved, født og skabt i Napoli, og på Piazza Sannazzaro, får du nogle af de bedste pizzaer i byen. Verdensrekord omkring pizzaen er naturligvis også i Napoli. En 1.8 kilometer lang pizza, som du kan læse meget mere om længere nede på siden.

Palazzo Reale er det kongelige palads, som du finder på Piazza Plebiscito i Napolis centrum. Fra Plebiscito finder du hovedindgangen. Det er et imponerende bygningsværk med en storslået facade, og generelt finder du fra alle sider smukke facader, ikke mindst fra Piazza Trieste.

Teatro di San Carlo

Teatro di San Carlo ligger i forbindelse med Palazzo Reale. Teateret er det ældste i Europa, og det ældste i verden, som fortsat er aktiv. Det er et af de største teatre i Italien, da det kan rumme 1.386 personer. Størrelsen, strukturen og arkitekturen gør, at San Carlo i mange tilfælde, er model for flere teatre i Europa. Indviet i 1737 og stadig smuk som den gang. Læs mere på San Carlo’s hjemmeside, om det stykke du skal ind og se. Find hjemmesiden her.

Overnatning i Napoli

3 bud på hoteller i Napoli

Hvis du leder efter et hotel i Napoli, så er det værd at tage et kig på Booking.com, som har samlet over 110.000 brugeranmeldelser af Napolis næsten 3.000 overnatningssteder.

En fordel ved at bestille gennem Booking.com er, at de har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Vi har taget et nærmere kig på tre hoteller i Napoli, som ligger i toppen på karaktérskalaen og samtidig har minimum 1.000 anmeldelser.

Hotel NapoliMia

Hotel NapoliMia i Napoli

Hotel NapoliMia via Booking.com

NapoliMia ligger i top 5 % på Booking.com, og det er nemt at forstå hvorfor. Beliggenheden er perfekt. Alle værelser er unikt dekoreret, og der er kun 12 minutter til stranden.

Se hotellet her

Starhotels Terminus

Starhotels Terminus i Napoli

Starhotels Terminus via Booking.com

Det 4-stjernede Starhotels Terminus er en Bestseller i Napoli. Den ligger et stenkast fra Napolis hovedbanegård, midt på Piazza Garibaldi. Nyd livet med et koldt glas hvidvin på tagterrassen!

Se hotellet her

Grand Hotel Vesuvio

Grand Hotel Vesuvio i Napoli

Grand Hotel Vesuvio via Booking.com

5 stjerner og noget af det ypperste Napoli kan præstere. Siden 1882 har Grand Grand Hotel Vesuvio været besøgt af kendte og rejsende fra hele verden. Det er verdensklasse, men det er ikke gratis!

Se hotellet her

Amalfikysten og Pompei

Den mest betagende og besøgte rute i regionen, er den, som der følger sydsiden på Sorrento-halvøen, Costiera Amalfitana – Amalfi kysten.  Amalfi er kystens største by, og byens centrum prydes smukt af Duomo i den centrale del af byen.

Fra det populære feriested Sorrento, snor vejen sig ned til Positano, en lille by, som stejlt kravler sig op af skråningerne.

Kystens bedste udsigt får du oppe fra Ravello, hvor de bedste steder at nyde den, er fra Villa Cimbrone og Villa Rufolo.

Atrani og Minori er begge mindre byer, men som i sandhed også fortjener et besøg. Amalfi er i særklasse!

Derudover er byen Pompei, syd for Vesuvio, er naturligvis en af de seværdigheder, man skal opleve.

Ud i den friske luft

Campania rummer mange andre ting end Napoli, så skulle du få brug for frisk luft udenfor den enorme by, er der andre lækre seværdigheder i området.

Nord for Napoli ligger Santa Maria Capua Vetere, som engang havde verdens største amfiteater efter Colosseum.

Amfiteateret har åbent fra tirsdag til søndag i hver uge.

Vulkanen Vesuvio, finder du syd for Napoli, og kan ses fra lang afstand.

Der bor 3 millioner mennesker omkring Vesuvio, temmelig mange, taget i betragtning af, at den regnes for at være en af de farligste vulkaner i verdenen.

Napolibugten

Foråret myldrer frem i hele Italien, og naturligvis også i Napoli, hvor du kan se den smukke udsigt udover bugten. Napoli bugten er noget af det smukkeste ved byen, selvom byen er det, står dette som den største kontrast til den enorme, og tætbefolkede by i Campania.

Øerne

Øerne Capri, Procida, og Ischia, er alle populære feriesteder, Capri er det specielt for jet-settet. Alle øerne nåes med båd fra Napoli, Sorrento, Positano, Amalfi og Salerno. Syd for den store havneby Salerno, ligger Pæstum med Neptuntemplet.

Italiensk pizza i Castelmezzano
Verdensrekord i pizza!

1,8 km. pizza på verdenskortet

Napolitanerne har sat byen på verdenskortet i de sidste par dage. Det har den gjort mange gange før, men denne gang handler det om en verdensrekord, og en plads i Guinness Rekordbog.

250 kokke fra hele verden har lavet verdens længste pizza, der måler 1853.88 meter. Imponerende!

Tag til fodbold i Napoli

Snyd ikke dig selv for en fodboldkamp på det legendariske San Paolo, som nu hedder Stadio Diego Armando Maradona.

De 60.000 siddepladser bliver oftest fyldt op, når byens hold skal i kamp, og her bliver der en euforisk stemning, som en gang har ramt decibel grænsen.

Stadio San Paolo Napoli Fodboldrejser
Napoli trafik

Det kaotiske Napoli

Napoli er ubetinget Syditaliens hovedstad og hvor du møder den største kontrast i Italien, blandet mellem den smukkeste natur og det mest kaotiske centrum, med charme, så er det Napoli, hovedstaden i Mezzogiorno.

For med det syditalienske temperament, som bestemt er ment på en positiv måde, er der alle tænkelige muligheder for en by, der dækker hele Napoli bugten og med mere end 1 million indbyggere, at det hele skal være en lille smule kaotisk.

Trafikken

Det kaotiske udmærker sig bedst ved trafikken, for du ser næppe en bil i byen, som ikke er blevet ramt med en bule, eller to, og hvor gaffatapen lige er klæbet midt over kofangeren, for at holde den på plads. Du kan have voldsomt svært ved at finde en parkeringsplads, men så kan du jo egentlig bare gøre som napolitaneren, nemlig at slå katastrofeblinket til og bare sætte din bil. Det er naturligvis skrevet med et glimt i øjet, men du oplever mange steder, at en bil holder de mest underlige steder, sågar i et kryds, eller ved siden af de parkerede biler i vejkanterne.

Det er også her du oplever de mange scootere, og når jeg skriver mange, så mener jeg virkelig at der er mange, og de kommer både på din højre og venstre side. Jeg kommer kørende i en rundkørsel og skal dreje af, altså til min højre side som jeg selvfølgelig blinker til, og på vej ud rammer jeg så en kørende scooter, som tilsyneladende ikke skulle dreje af, men fortsætte i rundkørslen. Så hvorfor kørte hun ikke på venstre side eller bag mig?! Heldigvis var hastigheden jo ikke høj, og der skete ikke noget med kvinden der kørte scooteren.

Et godt råd: Er du i bil til Napoli, så lad den stå der hvor du bor og tag det offentlige, for det kan være ret stressende at køre i Napoli, for både kørslen og det at skal finde en parkeringsplads, er ikke på nogen måder let.

De højlydte napolitanere

Kaosset kan også komme til udtryk på fortovene og piazzaerne, når folk står og diskuterer fodbold eller politik. Napoliterne ikke et stille folk og der bliver diskuteret højlydt og står der en håndfuld personer og snakker, så snakker de alle sammen. Dette oplever du alt og jeg vil tro, og håbe, at du kan se både det sjove og charmerende ved det.

For mange år siden skulle vi til en fodboldkamp på en San Paolo, som det hed dengang, og vi havde fundet et pizzaria der lå tæt ved stadion. Vi var i august og der var varmt, så vi fandt et bord udenfor under en parasol, hvor vi satte os ned, fulde af forventninger til den gode pizza og ikke mindst til den kamp vi skulle ind og se. Men ejeren kunne hurtigt skulle stemningen ad i nedadgående formkurve, for han var mildest talt rasende, forhåbentlig ikke af os, men det var bare hans natur. Råbte og skreg af personale og kunder og var ganske kort for munden da vi havde bestilt.

Det var ikke ham selv der serverede, for han skulle i gang med at sætte et stort TV op på et udenfor og stille borde og stole sammen til det, og så vidste vi jo godt hvad der skulle ske. Kampen kom naturligvis på TV, men i al virvaret over alle disse stole og borde der skulle sættes sammen, og ikke mindst de mange gæster, så var manden ikke blevet i bedre humør. Men!

Det skiftede pludseligt, da de første kom og skulle se fodbold, for det var naturligvis nogle af hans venner, og så skal jeg love for manden kunne smile og grine og gøre ved. Nu var der nogen til stede som skulle se bold og så kunne vi andre gæster være gæster, spise og betale vores mad.

Dette gjorde vi naturligvis og pizzaen smagte i øvrigt forrygende, og vi gik derfra med et smil på læben og en oplevelse rigere i Napoli.

Tag metroen

Med tanke på hvor kaotisk det kan være som dansker, og turist generelt, at køre rundt i Napoli, er det med stor fordel at du kan tage det offentlige. Hvad enten du så vælger bussen, toget eller metroen, er naturligvis helt op til dig selv og dit temperament.

For dig der er turist, er det klart at foretrække at købe en singlebillet for 1.10 euro (pr. 1. oktober 2021), og skal du køre over en længere strækning, er der mulighed for en billet som du kan køre på hele dagen for 4.50 euro.

Metro Napoli

Verdens smukkeste metro

Napolis metro har 2 undergrundsbaner der indeholder 26 stop, som er fordelt over hele byen. Her kan du også blive forbundet til regionaltog, som kører til Pompeji og til byer langs kysten.

Her må du opleve metrostationerne ved Garibaldi, Toledo og Universidad, hvor man egentlig tror man er gået ind på et museum. Især Toledo stationen er helt fantastisk og er i verden kendt som den smukkeste metrostation i verden.

Min tur med Napolis metro

For nylig var jeg i Napoli og skulle på prøve dette metrosystem af i Napoli. Når jeg er på storbyferie, er metro blevet mit foretrukne, da det både er billigt, men også hurtigst, da det kan tage lang tid at komme fra A til B i en storby, om det så er i Milano eller Napoli.

Jeg købte en billet, som jeg kunne køre på hele dagen, og her fik jeg prøvet hele turen. Og med det mener jeg, at jeg startede i en metro, som vi kender og skulle derefter over i en Funiculare, som du måske kender oppe fra Bergamo, hvor du kan komme fra den moderne bydel og op i den gamle bydel med denne transportform.

Men nu er det Napoli vi taler om, og en Funiculare bane finder du 4 stationer af i byen. Hvis ikke du kender en bane som denne, så sørg for at sætte dig i den nederste vogn, hvis du altså skal nedad, for så får du en fantastisk udsigt. Sådan får du bedst oppe fra Vomero.

Men da jeg var stået af den, så gik turen videre med tog, altså et ganske almindeligt regionaltog, som altså er forbundet med ruten, der altså startede med en tur i metro, hvorefter den gik over i Funiculare og slutter af med en togtur.

Med til denne historie er jeg nødt til at fortælle dig en historie fra den virkelig verden, der stammer fra en metrostation i Napoli. Jeg skulle selvfølgelig købe billet, som jeg bestilte på den eneste billetautomat der var på den station jeg stod på, og her betalte jeg, men der kom ikke nogen billet. Der var et kontor, hvor der sad en medarbejder og jeg spurgte hvad dette gik ud på, ”om ikke automaten kunne udskrive billet?”, og fik at vide, at det kunne den ikke……..! Det skal siges, jeg var naturligvis ikke den eneste som havde dette problem.

Vi fik at vide at vi kunne købe billetter oppe i den nærmeste Tabacchi, så nu ved du jo også dette. Men den korte historie af dette, er, at os der skulle med metroen, lige den dag på den station, kunne altså ikke købe billetter til metroen i metroen. Det er så italiensk, at det næsten er logisk og giver mening.

Tro mig, når du har rejst meget i Italien, er oplevelser som disse ikke længere overraskende for dig, og hvis du vil helgardere dig med oppakningen, kunne du overveje en håndbagage kuffert til formålet.

Napoli hotel

På min seneste tur til Napoli fandt jeg et hotel ved Fuorigrotta, der ligger tæt ved Stadio Diego Maradona og hedder Palazzo Esedra.

Om du er til hotel eller lejlighed, at bo centralt eller ude i forstæderne, er helt op til dig.

Diego Armando Maradona

Napolis ubetingede største helt, stjerne, gud og kært barn har mange navne, er her som bekendt ikke længere, men for napolitanerne vil han altid være der. Vi tog alle afsked med Diego den 22. november 2020.

Maradona spillede for SSC Napoli fra 1984 til 1991 og hentede to italienske mesterskaber til klubben, som også her i 2021 fortsat er klubbens eneste mesterskaber. Derudover vandt han en italiensk pokaltitel, en italiensk Super Cup og en UEFA Cup titel til klubben.

I sandhed en bedrift, som ikke alene vil være svær at overgå, men også en bedrift, som formentlig nogensinde bliver det i SSC Napoli.

Diego er stadig husket i Napoli

Maradona er den eneste fodboldspiller nogensinde, hvor man kan sige, at han var større end klubben. Det var han! Så selv om det er mere end 30 år siden han spillede i klubben, kan du se flag og tekster med ham forskellige steder i hele byen.

Dette kan du, ikke bare fordi han ikke er her mere, men også for snart 20 år siden, hvor jeg besøgte Napoli for første gang i mit liv. Dengang var Diego den største, på trods af det var 10 år siden han spillede i klubben og især på trods hans afsked med klubben og med Italien, der var præget af hans dopingdom.

Diego Maradona i Quartieri Spagnoli Napoli
Diego Maradona i Quartieri Spagnoli Napoli

Se Maradona i det spanske kvarter

Efter hans død i 2020 blev der lavet flere malerier med deres gud rundt omkring i Napoli. Hvis du fulgte med i medierne på og omkring hans dødsdag, så har du måske set nogle af dem på TV. Hvis ikke, så tag til Napoli og se dem eller et af dem.

Det gjorde jeg da vi besøgte Napoli og målet for den tur, var mange, men et ret stort mål var at se et af disse malerier.

Det mest kendte maleri finder du på adressen Emanuele de Deo 46 og dette finder du inde i det spanske kvarter. Udover det kæmpe maleri, som du kan se her, er der et væld af billeder, hvor han optræder både for Boca Juniors, Argentina og selvfølgelig i Napoli trøjen.

For den besøgende er der også mulighed for at få en forfriskning af enhver art, og derved mærke stemningen fra alle napolitanernes store gud.

Jeg fik desværre aldrig nogensinde set Diego Armando Maradona i levende live, og nogle gange vi må jo nøjes her i livet, og der er dette et fremragende alternativ og en kæmpe hyldest til byens største fodboldspiller nogensinde.

Castel Nuovo Napoli

Napolitanernes fornemmelse for tid

Tiden er vigtig faktor for alle mennesker. For nogle vigtigere end andre og for italienerne har den rent faktisk ikke nogen betydning. En italiener har ikke et større problem med at komme for sent til en aftale, hvor det for os andre nordboere, er en dyd og respekt, at man kommer til tiden.

Men dette handler om italienerne, og her hvor vi er skriver om Napoli, er det om de oplevelser som jeg har haft med napolitanerne, som du måske vil opleve på din ferie til byen.

Efterhånden har jeg en del besøg i Napoli på bagen, og hver eneste gang tager jeg derfra med en dejlig oplevelse og altid med fornemmelsen af, at jeg kommer tilbage dertil på et eller andet tidspunkt. Helst i den nærmeste fremtid.

Eksemplerne står nærmest i kø for at beskrive de oplevelser jeg har haft, hvor begrebet ”tid”, er gået en napolitanernes næse forbi.

1. eksempel

Vi boede inde på et hotel, tæt ved Napoli Centrale og adresse på den travle Piazza Garibaldi. På dette tidspunkt havde jeg ikke større erfaring med at køre i Napoli, og selvom jeg synes min geografiske sans er nogenlunde god, kan det sagtens snyde lidt, når du står midt i det.

Jeg skulle køre fra hotellet ved Piazza Garibaldi og ned til Pompeji, så derfor skulle jeg derned via Tangenziale (ringvejen), som forbinder Napoli sammen. På dette tidspunkt, er det ikke muligt at finde vej via sin mobiltelefon og GPS var ikke med til Italien, så den stod på god, gammeldags fornemmelse for at finde vej og kigge efter skiltene.

For at komme godt afsted og uden af den hektiske trafik i Napoli midtby, var det naturligt at spørge om vej på hotellet. En ung mand fik spørgsmålet om vejen til ringvejen og svaret var, at det maksimalt tog 15 minutter at køre den tur. Med tæt trafik og afstanden tog det 45-60 minutter.

2. eksempel

Dette eksempel ved jeg ikke helt, om det kan komme ind under denne kategori om tid, men det kommer det. For det handler i sidste ende om vores tid.

Jeg skulle se fodbold på San Paolo i 2006, hvor Italien havde vundet VM og skulle spille deres første officielle kamp efter VM-triumfen i Napoli. Turen var grundig forberedt og iflg. Det italienske fodboldforbunds hjemmeside, var der åbent ved billetlugerne kl. 09.00 ved stadion.

Da interessen for kampen var stor, kom jeg selvfølgelig i god tid ud til stadion og stod klar til at købe billetter. Kl. var ikke 08.30, da jeg ankom derude og der var allerede kommet en del mennesker, hvilket jeg havde forventet.

Men da kl. blev 9 var der ikke en eneste luge der havde åbnet. Dette slog mig ikke ud, men kiggede da en ekstra gang på klokken, da kl. blev 10 minutter over 9, 20 minutter over 9 og igen da kl. var slået halv ti. På det her tidspunkt kan man godt blive lidt utålmodig og frustreret, men det lykkedes, for cirka kl. 09.38 blev de første luger åbnet og jeg kunne endelig sikre mig min billet til Italien-Litauen.

Sølle 40 minutter efter de skulle havde åbnet!

3. eksempel

Vi sad på et hotel ude i Fuorigrotta, en forstad til Napoli, og vi havde været i byen i nogle dage inden vi skulle videre sydpå til Salerno. I og med vi skulle sydpå, havde vi som sådan ikke nogen bagkant, men derfor har man jo alligevel ikke lyst til at sidde og nyde sin morgenmad hele dagen.

Vi gik ned til stuen hvor morgenmaden blev serveret og vi bestilte hver især en cappuccino inden vi satte os ned ved bordet. Kort tid efter dette, er der nogle som går fra bordet ved siden af os, og de lignede bestemt nogen som var færdige med at spise, målt ud på hvordan deres bord så ud. Få minutter senere kommer en tjener med to kopper kaffe til det bord. Han kiggede sig forvirret rundt og kunne ikke finde dem han søgte, hvilket var helt naturligt, for de var gået.

Hvor lang tid de havde siddet og spist morgenmad, ja, det ved jeg ikke, men da vi havde siddet og spist morgenmad i en god halv time, havde vi fortsat ikke modtaget vores cappuccino. Selvom vi ikke havde nogen bagkant, var vi altså klar til at komme ud og opleve mere af Campania og Salerno, og havde ikke i sinde at vente længere tid på tjeneren.

Vi gik efter 35-40 minutter uden vores cappuccino. Hvad mon tjeneren havde tænkt?! Glemt det eller tænkt, at vi sidder i rigtig lang tid og spiser morgenmad. Ingen ved det!

Procida – Kulturhovedstad i 2022

Den lille italienske ø ud for Napoli, er i år italiensk kulturhovedstad, og det er grunden til at den får et par linjer her på Napoli siden.

For med direkte fly fra København og Aalborg, er der vel ikke noget til hinder for, at snuppe en tur til denne dejlige solskinsø, med blot 10.000 indbyggere.

Læs mere om Procida og hvordan du kommer over til øen fra Napoli. Den finder du på Campania her.

Procida

Tag toget i Napoli

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Castel Nuovo

Castel Nuovo er den store fæstning du ser nede ved vandet. Et besøg her giver dig fortællingen om Napoli og dens historie at kende.

Det imponerende slot blev bygget i 1266 af Carlo I d’Angio. Det var engang et kongeligt sæde og kulturcenter for kunstnere.

Under Aragonernes herredømme blev Castel Nuovo en fæstning grundet dets placering, der var ideelt for strategisk planlægning militært.

I dag kan du se det indvendigt, hvor Sala dei Baroni, er slottets vigtigste rum og er kalkmalet af Giotto med den ottekantede hvælving.

Her kan du også besøge Museo Civic, som huser fresker og malerier fra det 15. til det 18. århundrede, samt kunstværker fra det 19. og 20. århundrede.

Castel Nuovo