Skip to main content
Manarola er en af de 5 må landsbyer ved Cinque Terre. Personligt er det en af de helt store favoritter i området, hvor du kan få et flot view over byen oppe fra Cimitero di Manarola.
Manarola på 20 sekunder

Manarola en af de helt store tiltrækningsbyer ved Cinque Terre.

Det er her du for alvor kan mærke områdets popularitet, men også charmen, som ligger sig på ethvert gadehjørne i en af de små sidegader.

Få dig et gyldent overblik og uforglemmelig udsigt ned over byen oppe fra Nessun Dorma.

Manarola ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Manarola

Sådan kommer du til Manarola

Med fly

Den nærmeste lufthavn ved Manarola finder du i Pisa. Derfra er der gode togforbindelser til Cinque Terre, og ligeledes, er der motorvej hele vejen til La Spezia.

Det samme gør sig gældende fra lufthavnen i Genova. Skal du med tog fra Genova, når du er landet i byen, er der shuttlebus fra lufthavnen og ind til Brignole stationen i midtbyen, eller til Principe stationen, som ligger i byens vestlige del, nøjagtig som lufthavnen gør det.

Med bil

På motorvejen mellem Genova og Pisa, skal du køre af ved afkørslen, La Spezia-Santo Stefano Magra, hvorfra du har ganske få kilometer ned til Manarola.

Togstationen i Manarola

Med tog

Dette er helt klart den nemmeste måde at rejse til Cinque Terre. Både fra Levanto og La Spezia, er der mulighed for at købe et Cinque Terre Treno MS Card.

Her kan du stå af og på hele dagen ved alle de 5 landsbyer. Her kan du købe til en voksen eller par, købe to-dags kort og spare mange penge.

Køber du f.eks. et en-dags kort, gælder det på dagen du køber det og ind til kl. 23.59 samme dag.

Populære Manarola

Det kan være svært at vurdere hvilken af de fem byer, der er den mest populære og den mest besøgte by. Men når du kommer til Manarola, tror jeg umiddelbart du vil vurdere, at det er denne by, som bliver bedst besøgt.

Nu har jeg selv været så heldig at have besøgt byen nogle gange, og når du kommer fra en af de andre byer og hertil, er der ikke nogen tvivl om, den største trængsel, er her.

Men sært er det ikke, at der er mange turister, og det er nu engang sådan, at vi er jo selv en af dem.

Manarola

Hvornår er det bedst at besøge Cinque Terre?

Jeg har besøgt området i februar, maj, august, september og november, så altså aldrig i sommerferien, hvor nok den største turistmasse er på disse kanter.

Mit sidste besøg lå i medio maj måned, og her var der virkelig mange turister. Dette mærker du selvfølgelig når du besøger byerne, men vil sige især, når du kører i tog mellem dem.

For os danskere, og måske også andre folkefærd, er det populært at brokke sig over, at der er for mange turister, men som skrevet et andet sted, er vi selv en af disse.

Udsigten oppe fra mod Manarola

Denne skal du naturligvis ikke gå glip af. Fra togstationen går du ned mod centrum, og følger vejen til højre, hvor du fortsætter med at gå opad.

Oppe fra toppen kan du se Cimitero Manarola og den populære restaurant, Nessun Dorma, der som bekendt også er en meget populær klassiker af Andrea Bocelli.

Grand Hotel Portovenere

Hotel i Manarola

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Cinque Terre

Cinque Terre er den smukke kyststrækning, der strækker sig langs den italienske Riviera di Levante. Kysten er fyldt med klipper, der står i en stærk kontrast til de middelhavsbølger, der slår sig ind mod dem.

Stedets navn kommer af de 5 små byer, der er klemt ind og ud mellem klipperne. De strækker sig fra Monterosso til Riomaggiore.

Portovenere i Ligurien
Manarola

Klassiske liguriske farver

Er det hvad du får at se i Manarola. Husene der ligger klisteret helt ned til vandet, mend de klassiske gule og røde farver, som du ser i mange byer i Ligurien.

Varmen er ikke til at fejl af med farverne og det er gæstfriheden heller ikke, også selvom der er mange gæster for de lokale at tage sig af.

Manarola kan noget og det er så absolut en by, som du skal tage dig tid til, når du er på ferie ved Cinque Terre.